De voorjaarsvakantie was in eerste instantie anders ingedeeld bij Van der Velde interieurmontage, maar omdat er door de Lock down beperkingen zouden zijn in deze vakantie hebben de laserkoning Peter en ondergetekende besloten 2 dagen te besteden aan het delen van kennis over de laser- graveermachine 100 W. Dat het niet gemakkelijk zou zijn blek al snel. Met een notitie blok en pen in de aanslag werden op dinsdag ochtend de beginselen verteld en uitgebeeld bij de machine en alle bedieningsknoppen en functies uitgebreid benoemd. Een groot gedeelte uitleg over veiligheid en voorzichtigheid, maar vooral ook de talloze mogelijkheden die de machine biedt werden uitvoerig besproken. Dat er veel mogelijkheden zijn wist ik natuurlijk al, heb al veel voorbij zien komen en zoals Peter altijd al zegt: “ jij bedenkt altijd iets wat niet zomaar de machine uitrolt hoor, daar zit nog heel wat achter”! Ga zelf maar eens kijken wat het inhoudt….

Na de basisbegrippen besproken te hebben, werd uitvoerig besproken wat het verschil in gebruik van materiaal doet en de verschillen in waardes en snelheden, wat dus ook weer het verschil maakt in lasersnijden, -graveren en -schrijven. De laserkoning wilde er verder niet teveel woorden aan vuil maken en sloot mij op in de laserbunker om gewoon maar te proberen. En dat proberen is gelukt! Wat een Prachtig project waar ik de hele website mee vol kan vertellen en vullen met alle ideeën die ik nog heb! Maar laat een ieder zich vooral verrassen in alles wat ik nog ga proberen en wat ik kan leren van Peter! Aan het eind van de dinsdag heb ik een borrelplank in opdracht mogen graveren (en gelukkig was de klant meer dan tevreden) en woensdag heb ik de dag besteed aan de paascollectie. Twee ontzettend leerzame dagen, waarin ook veel dingen fout zijn gegaan, van materiaal wat begon te roken, instellingen die verkeerd stonden en ideeën die gewoon nog niet lukten, maar al doende leert men. Ik ben erg dankbaar dat ik de mogelijkheid krijg om deze schitterende machine te mogen bedienen en ik kan dan ook niet wachten om alle opdrachten zelf te kunnen uitvoeren! Prachtig!

Groet Suzan